Tietoniksi Oy - LabTerm 6.5
TNOY / LabTerm

TNOY

LabTerm - Laitevaatimukset
Teoriassa tullaan toimeen käyttöjärjestelmän minimivaatimuksilla mutta käytäntö on osoittanut, että tässä luetellut arvot tekevät käytöstä miellyttävän ja nopean. Prosessorille asetetut vaatimukset ovat ohjeellisia ja vähemmälläkin voi pärjätä etenkin, jos muistia on vastaavasti enemmän.

Käyttöjärjestelmä Muisti Prosessori Versio
Windows 98 32 MB Pentium 200 Mhz
-
Windows NT 64 MB Pentium 300 MHz NT4 SP3 tai uudempi
Windows 2000 128 MB Pentium 300 MHz
-
Windows XP 256 MB Pentium 500 MHz
-
Windows Vista min (*) min (*)
-
* Windows Vistan minimivaatimukset täyttävä kone riittää LabTerm-käyttöön.

Levytilan kulutus: ohjelma n. 20 MB + väh. 20 MB työtilaa. Paikallinen arkistotietokanta nostaa levytilan tarvetta.

Näytön vähimmäistarkkuus: 800x600
Näytön värimäärä: minimi 256 väriä, suositus väh. 65536 väriä.

Yksi vapaa sarjaportti (RS-232) tietokoneessa.

RS-232 standardin mukainen sarjaportti analysaattorissa.

Lisäksi käyttöjärjestelmältä ja ohjelmistolta vaaditaan seuraavat ominaisuudet. Asentajallamme on valmiudet asentaa nämä itsekin.

  • IE 4.01 tai uudempi
  • MDAC 2.5 tai uudempi
LabTerm Proxyn laitevaatimukset
Jotta LabTermista saa irti täyden hyödyn, vähintään yhteen tietokoneeseen pitää asentaa palvelu, joka kulkee nimellä Pegasos LabTerm Proxy (proxy, LTP). Tämä ohjelma asentuu käyttöjärjestelmän palveluksi ja toimii linkkinä Pegasos-tietokannan ja LabTerm-työasemien välillä. Kussakin laboratoriossa pitää olla vähintään yksi proxy, joka voi sijaita jossakin LabTerm-työasemassa, erillisessä työasemassa tai erillisessä palvelinkoneessa. Proxy mahdollistaa nopean ja huomaamattoman tiedonsiirron järjestelmän osien välillä.

Proxyn laitevaatimukset ovat vähäisemmät kuin LabTermillä. Se vaatii alustakseen NT4, Windows 2000 tai Windows XP-työaseman tai samantasoisen palvelimen.

Mikäli proxyä ei jostain syystä haluta tai voida käyttää, LabTerm6 voi edelleen käyttää vanhaa FTP-muotoista tietojen siirtoa. Tällöin kuitenkin menetetään huomattava osa uusista ominaisuuksista. Kaikkien LabTerm-ohjelmien yhden talousyksikön sisällä on kuitenkin käytettävä samaa siirtomuotoa.


Samaan tietokoneeseen voidaan haluttaessa asentaa myös muita hyötyohjelmia eikä niiden ole toistaiseksi havaittu häiritsevän LabTermin toimintaa enempää kuin LabTermin niiden. Näiden ohjelmien toimivuutta ja yhteensopivuutta LabTermin kanssa emme kuitenkaan voi taata, joten viime kädessä niiden asentaminen jää asiakkaan vastuulle.


Mikäli sinulla on lisää kysymyksiä LabTermiin liittyen, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen tai puhelimitse Matti Vehniäinen 02 - 2756 904.


Päivitetty 9.3.2009, Matti Vehniäinen