Tietoniksi Oy - LabTerm6 - Vastaushistoria
TNOY / LabTerm / Versio 6 / Vastaushistoria

TNOY

LabTerm- vastaushistoria
Havainnollisesta kuvaajasta (Kuva 1) on helppo yhdellä silmäyksellä nähdä asiakkaan entiset arvot verrattuna nykyisiin vastauksiin sekä vastausten yleinen kehitys.


Kuva 1

Historia on mahdollista näyttää yhdestä asiakkaasta kerrallaan. Käyttäjä voi valita tutkimukset, joista historiatiedot näytetään. Kukin tutkimus näytetään kuvaajassa eri värillä, joten kehitystä on helppo seurata, koska viivat sotkeudu toisiinsa.

Kuvaajaa on myös mahdollista skaalata, jos haluaa tutkia kehitystä tarkemmin tai jos arvot eivät mahdu kunnolla näytölle. Kuvassa 2a on kuvaajaa skaalattu pykälän verran "lähemmäksi". Näin viivat on saatu enemmän irti toisistaan, jolloin ne myös erottuvat paremmin.


Kuva 2a

Haluttaessa kuvaajassa näkyviä arvoja voi katsella myös taulukkomuotoisena esityksenä (Kuva 2b). Tämä on joskus ainoa vaihtoehtokin. Esimerkiksi virtsakokeiden tulokset ovat usein tekstimuotoisia vastauksia, joilla ei ole mitään keskinäistä järjestystä.

Käyttäjä voi halutessaan muuttaa taulukon järjestystä ajan mukaan nousevaksi tai laskevaksi. Myös kuvaajaa voi asetella monin eri tavoin.


Kuva 2b